Tennis is een van de meest populaire sporten in Nederland. Zowel door jongeren als door volwassen en ouderen wordt de sport uitgeoefend. En het is niet voor niets dat deze sport zo populair is onder grote groepen mensen. In deze blog nemen we je mee langs een aantal voordelen van de sport tennis. Daarnaast geven we je graag wat informatie over tennis bij Lierdal. Wil jij meer weten over de voordelen van Tennis? Lees dan snel verder!

De voordelen van tennis

 

1. Geef jouw uithoudingsvermogen een boost.

Tennis is een intensieve sport waarbij je continu in beweging bent. Door regelmatig te tennissen creëer je een beter uithoudingsvermogen. Dit zal er in resulteren dat je bepaalde inspanningen langer kan volhouden. Dit kan zowel op de tennisbaan zijn als met andere activiteiten.

2. Tennis helpt je in shape.

Tennis is een sport waarbij conditie en kracht samenkomen. Met een uur tennissen verbrand je al snel honderden calorieën. Door het continu heen en weer rennen, springen en draaien train je niet alleen je conditie maar ook je spieren. Deze combinatie helpt jou om de laatste kilo’s te verliezen en tegelijkertijd spieren op te bouwen zodat jij helemaal in de gewenste shape komt.

3. Goed voor het hart en de bloedvaten.

Een ander voordeel van tennis is dat het een positief effect heeft op het hart en de bloedvaten. Hierdoor wordt het risico op hart- en vaatziekten beperkt. Door regelmatig te tennissen werk je aan een gezond lichaamsgewicht. Daarnaast zorgt het voor een lagere bloeddruk. Reden genoeg om eens de baan op te gaan!

4. Wordt een teamplayer.

Tennis kan zowel alleen als met partners gespeeld worden. Wanneer je mee wilt spelen in competities is kun je kiezen om dit alleen of met zijn tweeën te doen. In de lessen daarentegen ben je altijd met meerdere mensen waardoor je vaak samen moet werken. Mocht je niet van zeer grote teams houden, of ook je eigen ontwikkeling in een sport erg belangrijk vinden, dan is tennis wellicht iets voor jou!

5. Verbeter je behendigheid en coördinatie.

Bij een sport als tennis wordt zowel de fijne als de grove motoriek op de proef gesteld. Bij de bewegingen van tennis worden zowel de grote als kleine spieren gebruikt. Daarnaast dient de oog-handcoördinatie van goed niveau te zien. Kun jij nog wel wat verbetering in jouw motoriek gebruiken? Probeer dan eens een tennisles!

6. Tennis voor jong en oud!

Tennis is een sport die op verschillende niveaus gespeeld wordt. Daarmee is het een zeer geschikte sport voor alle leeftijden. Je zal altijd tennissen met spelers van hetzelfde niveau, zowel in de lessen als in de competities. Hierdoor heb jij altijd een gewaagde tegenstander die jou op jouw eigen niveau uitdaging geeft. Bij Lierdal zijn alle leeftijden en niveaus van harte welkom!

Kom tennissen bij Lierdal

 

Bij Lierdal kun jij het hele jaar genieten van tennisbanen. We hebben een aantal buiten- en binnenbanen. Weer of geen weer, tennissen kun je bij Lierdal altijd! Mocht je willen tennissen zonder dat je lessen volgt, dan is dat geen enkel probleem. De banen zijn te huur of je kunt gebruik maken van een strippenkaart. Mocht je wel geïnteresseerd zijn in tennistrainingen, dan kun je ook hiervoor terecht bij Lierdal. Wij geven trainingen tot het 4e niveau.

Geïnteresseerd geraakt in de tennissport? Kom dan eens langs bij Lierdal of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al jouw sportdoelen!

admin

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply